maandag 8 december 2014

Metamorfose

De mannen die voor hun zelfportret zitten hebben beiden schuimbaarden, de ene oogt wat middenoosters met ringbaardje en donkere uitstraling. De andere heeft een blonde coupe soleil door het grijs. Beiden geven ze zich over en genieten merkbaar van de rust en zijn vol vertrouwen in het gladde mes.

Heer haakneus glimt tevreden naar zichzelf en buigt zijn hoofd voorover tot zijn hoofd bijna in de wasbak bonst. In mijn geestesoog speelt zich een afschuwelijke video af. Vol afgrijzen zie ik even het mes zijn gang gaan... gelukkig komt er slechts water aan te pas, en nog meer schuim, van shampoo dit maal. Als het hoofd geschoren en gewassen is converseert het in het Arabisch met zijn slachter.

Blondgrijs ontsnapt ondertussen vanonder de knaloranje handdoek, trekt zijn jas aan en gaat goedgeknipt afrekenen. Een volgende baard neemt plaats, ik hoor hem zeggen: 'Zijkant mag opgeschoren en de achterkant ook lekker kort', waar hij zin in heeft, met dit weer: de natte sneeuw spat uit elkaar op de ruiten. Hmm, als je melkboerenhondenhaar hebt is het weer geknipt voor je.

Er zit een jonge vrouw met lang zwart kroeshaar in de stoel aan de andere muur: de vrouwenkant. Het is een kapper met een heren-en damesgedeelte. Ze wil dit graag ont-krult 'gestyled' noemt ze het zelf. Eigenlijk wordt het gewoon glad gestreken. Een stoomstrijkijzer zou ongetwijfeld hetzelfde resultaat genereren. Ze zit op haar gemak te kletsen met haar haar-styliste. Er worden steeds meer vierkantjes in haar haar gekamd en dan wordt er gestoomd en geglad in kleine stukjes. Haar haar wordt langer. Het mooie gladde lange haar wordt gepunt en er wordt een mooie pony geknipt, die uiteraard ook glad over haar voorhoofd valt in een sierlijke boogvorm.

Deze haardracht versterken haar gedeeltelijke Aziatische trekken die mij eerder nog niet opgevallen waren. Het is een mooie vrouw met prachtig gewelfde wenkbrauwen en haar bruine licht-amandelvormige ogen accentueren haar exotische uitstraling. Ze sprankelt als ze opstaat uit de stoel. En helemaal gelukkig met haar nieuwe goodlooks verbaast ze zich over de vrolijke meid die ze in de etalages weerspiegelt ziet. Bedachtzaam en onzeker vraagt ze me 'Zie ik er toch wel goed uit?'


©MG20141208Hoorn

in English: http://matcatgo-english.blogspot.nl/2014/12/metamorphosis.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten